تولید گوشت بوقلمون غنی از سلنیوم

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی - محقق غیر هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی

2 عصو هیئت علمی مرکزتحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

3 گروه میکروبیولوژی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی

چکیده

هدف این پژوهش، تولید گوشت بوقلمون غنی از سلنیوم با استفاده از مخمر غنی‌از سلنیوم در‌جیره غذایی بوقلمون‌بومی آذربایجان بود. به‌این منظور، ‌تعداد 160 قطعه بوقلمون بالغ در سن 24 هفتگی از یک گله انتخاب و به‌طور تصادفی ‌به چهار‌گروه مساوی تقسیم شده و با جیره‌های آزمایشی حاوی چهارسطح متفاوت مخمر غنی از سلنیوم‌ (0،‌136/0،‌201/0‌و‌272/0‌گرم در کیلوگرم) به مدت 60 روز تغذیه شدند.‌ در طول دوره آزمایش،صفات مربوط به عملکرد رشد و خصوصیات لاشه گروه‌ها اندازه گیری شده و مورد آنالیز قرار گرفت.‌ نتایج نشان داد افزودن 272 میلی‌گرم مخمر غنی‌شده به ازای هر کیلوگرم خوراک سبب بهبود افزایش وزن‌ و درصد وزن ران‌ها در بوقلمون نر نسبت به گروه کنترل نر شد. هم‌چنین، اضافه کردن 272 میلی‌گرم مخمر غنی شده به هر کیلوگرم خوراک سبب افزایش میزان سلنیوم موجود در‌100‌گرم گوشت در بوقلمون نر (7/8 میکروگرم)، نسبت به گروه کنترل نر (25/6 میکروگرم) و در بوقلمون ماده (5/9 میکروگرم)‌، نسبت به گروه کنترل ماده (83/4 میکروگرم) شد. نتیجه گیری کلی اینکه با افزودن 272 میلی‌گرم درکیلوگرم مخمر غنی از سلنیوم در‌جیره بوقلمون‌بومی از سن‌24 تا 32‌هفتگی می‌توان مقدار سلنیوم موجود در گوشت بوقلمون را 168 درصد افزایش داد.

کلیدواژه‌ها