معرفی انواع شبدر ، ارقام و جایگاه آنان در تولید علوفه وسیستم های زراعی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

مسئول تحقیقات به نژادی و به زراعی شبدر در بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

چکیده

با توجه به اهمیت شبدر و جایگاه آن در امر تولید علوفه ، از دهه 1370 بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای تحقیقاتی به منظورایجاد تنوع دربین گونه های شبدر و بررسی پتانسیل تولید علوفه مطالعاتی شروع نمود ، که حاصل این فعالیت ها معرفی ارقام جدید شبدر ایرانی ارقام پارس، شبدر قرمز نسیم و شبدر لاکی البرز1 و سایر ارقام شبدر مثل شبدر برسیم می باشد. نتایج مقایسه عملکرد علوفه ارقام جدید شبدر در شرایط زارعین نشان داد، رقم پارس با عملکرد 65/72 تن در هکتار علوفه تر و 56/11 تن در هکتار علوفه خشک، رقم البرز1 با عملکرد 35 – 30 تن علوفه تر و 5/5– 5 تن علوفه خشک و رقم نسیم با تولید 90 – 60 تن علوفه تر و 15 – 12 تن علوفه خشک بین 12 – 10 درصد نسبت به شاهد برتری داشتند. این نتایج نشان داد با معرفی ارقام جدید شبدر علاوه بر ایجاد تنوع در ارقام شبدر می تواند به توسعه کشت گیاهان علوفه و افزایش تولید علوفه در کشور کمک نمود.

کلیدواژه‌ها