1
هئیت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور. سازمان تحقیقات کشاورزی
2
استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
چکیده
هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات جیره مکمل ساخته شده بر پایه محصولات فرعی نیشکر مانند ملاس و پیت به شکل بلوک بر عملکرد گلههای گوسفند و بز و سود عشایر استان لرستان بود. به این منظور تعداد 15گله گوسفند لری-بختیاری از گلههای عشایری استان لرستان که درحوزه آبریز کرخه، قشلاق را سپری میکردند، شناسایی و از هر گله50 راس میش جهت آزمایش انتخاب شد. گلهها به صورت تصادفی به پنج گروه آزمایشی تقسیم شدند، به طوریکه هر گروه آزمایشی شامل سه گله بود. گروههای آزمایشی شامل شاهد (پرورش میشها طبق روش مرسوم)، فلاشینگ (خوراک تکمیلی فلاشینگ دریافت کردند)، تغذیه تقویتی (45 روز قبل از زایش، با خوراک تکمیلی بلوک شده تغذیه شدند) شیردهی (خوراک تکمیلی به مدت 90 روز بعد از زایش) و تغذیه تقویتی -شیردهی (خوراک تکمیلی در دو مرحله قبل و بعد از زایش) بود. نتایج نشان داد میانگین افزایش وزن روزانه و وزن از شیرگیری در برههای حاصل از گروههای مختلف میشهای دریافتکنندۀ تغذیه تکمیلی به شکل خوراک بلوک شده، در مقایسه با برههای حاصل از گروه میشهای شاهد به طور معنیداری بیشتر بود(01/0>P). با توجه به ارزیابی اقتصادی، خوراکدهی جیره متوازن و تهیه شده به شکل بلوک خوراک کامل در جیره فلاشینگ با 2280320 ریال و تغذیه تقویتی با 2424780ریال به ازای هر راس میش از سود دهی بهتری برخوردار است.
غلامی, حسین, & مصطفی طهرانی, علی. (1401). اثر تغذیه خوراک تکمیلی در مراحل مختلف فیزیولوژیکی بر عملکرد تولیدی گلههای عشایری در استان لرستان. علوفه و خوراک دام, 3(1), 53-63.
MLA
حسین غلامی; علی مصطفی طهرانی. "اثر تغذیه خوراک تکمیلی در مراحل مختلف فیزیولوژیکی بر عملکرد تولیدی گلههای عشایری در استان لرستان". علوفه و خوراک دام, 3, 1, 1401, 53-63.
HARVARD
غلامی, حسین, مصطفی طهرانی, علی. (1401). 'اثر تغذیه خوراک تکمیلی در مراحل مختلف فیزیولوژیکی بر عملکرد تولیدی گلههای عشایری در استان لرستان', علوفه و خوراک دام, 3(1), pp. 53-63.
VANCOUVER
غلامی, حسین, مصطفی طهرانی, علی. اثر تغذیه خوراک تکمیلی در مراحل مختلف فیزیولوژیکی بر عملکرد تولیدی گلههای عشایری در استان لرستان. علوفه و خوراک دام, 1401; 3(1): 53-63.